NK Voetbal Talenten Toernooi 3 juni 2017

NK Voetbal Talenten Toernooi 3 juni 2017

2 juni 2017 Uit Door Admin

Westervoort/Leeuwarden – Zaterdag 3 juni gaan 16 meidenteams (categorie MO13) uit het hele land proberen het sterkste en sportiefste team uit deze categorie van Nederland te worden.

Het toernooi wordt gespeeld in Leeuwarden. Teams komen uit Bergeijk, Bolsward, De Meern, Gorecht, Haarlem, IJsselstein, Kinderdijk, Leeuwarden, Nijkerk, Oudewater, Rijsbergen, Valthermond, Vinkeveen, Westervoort, Zoetermeer en Zwolle. Teams spelen hun competities in hoofd- of 1e klasse.

Het NK Jeugdvoetbal (Voetbal Talenten Toernooi) is het officiële open Nederlands Kampioenschap van heel Nederland voor pupillen en junioren sinds 2004! Het is één van de belangrijkste hoofdprijzen in het jeugdvoetbalseizoen.

De meiden van SC Westervoort MO13-1 hebben reeds een mooie prijs te pakken. Ze zijn dit seizoen kampioen geworden in de 2e klasse en gepromoveerd naar de 1e klasse. Op het moment van schrijven staan ze op een 4e plaats in de 1e klasse, wat een uitstekende prestatie is. Ook in de beker zijn ze ver gekomen.

Mede door deze prestaties kregen we een wildcard uitnodiging om deel te nemen aan het boven genoemde toernooi.

“Als trainer kan ik vertellen en schrijven dat deze stoere, energieke en gedreven meiden een uitstekende beleving hebben t.a.v. de sport waarmee ze bezig zijn. En niet te vergeten dit ook met veel plezier doen! Weer of geen weer de meiden willen hun training en wedstrijd spelen. We hebben een hoge trainingsopkomst dus als trainer mag ik niet klagen. Door zo op deze manier te trainen komen de prestaties vanzelf”.

Ook de betrokkenheid van mensen rondom dit elftal is groot. Ouders die de meiden trouw ondersteunen. Pascal Zweers en Erwin Hoogveld die de trainingen complementeren. Leidster Wendie Janssen die gedreven de boel op de achtergrond regelt.

Een leuk seizoen, waar de meiden een mooie prijs pakten en in hun ontwikkeling m.b.t. voetbal zijn gegroeid. Hopelijk gaan we 3 juni hoge ogen gooien op het toernooi te Leeuwarden. In ieder geval gaan we er een leuke dag van maken en de naam Westervoort hoog houden!

Sportieve groet,
Theo Janssen
Trainer sc Westervoort MO13-1