Mini Service Station met toilet bij station in Westervoort

Mini Service Station met toilet bij station in Westervoort

13 december 2016 Uit Door Admin

Westervoort – Vanaf juni 2017 kan iedereen voor €0,50 naar het nieuwe toilet bij het station in Westervoort. Dit toilet wordt in een Mini Service Station ondergebracht.

Toilet in Mini Service Station
Didam heeft onlangs de primeur gehad en daar is het eerste Mini Service Station geplaatst, u kunt er via wifi reisinformatie raadplegen, uw OV-Chipkaart opladen of iets te eten halen uit de automaat.

Comfortabel, netjes en toegankelijk
Het toilet is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, heeft een babyverschoonplank en ziet er aantrekkelijk uit. Het toilet voldoet aan alle Europese regelgeving. De binnenkant van de deur is verfraaid met een gedicht en afbeelding uit de Achterhoek. Willem Gunneman, bekend van ‘Een wagen vol verhalen’ van TV Gelderland, schreef het gedicht. Voor €0,50 kunt u van het toilet gebruikmaken.

22 toiletten op stations
Provincie Gelderland, ProRail en NS Stations werken samen om toiletvoorzieningen te realiseren op of dicht bij de regionale treinstations van Gelderland. Provincie Gelderland heeft gekozen voor toiletten die ook door anderen dan reizigers kunnen worden gebruikt. Zoals taxichauffeurs, fietsers of recreanten. Zo worden er echte dorpstoiletten gebouwd. Een aantal maanden geleden bevestigde het merendeel van Provinciale Staten tijdens een discussie over de financiering dat de 22 toiletten er echt moeten komen. Hiermee komt de Provincie Gelderland tegemoet aan de vele verzoeken van reizigers- en belangenorganisaties. Eind 2017 zijn alle toiletten klaar, de verwachting is dat in juni 2017 het mini Service Station in Westervoort er staat.

Arnhem-Winterswijk
De eerste toiletten komen langs de lijn Arnhem-Winterswijk. Deze lijn vormt de ruggengraat van het openbaar vervoer in de Achterhoek en de Liemers.