Kinderreceptie voor juffrouw Hermien

11 december 2014 Uit Door Admin

Westervoort – Na bijna 25 jaar als peuterleidster in Westervoort te hebben gewerkt is het voor peuterleidster Hermien Bergervoet tijd geworden om het wat rustiger aan te gaan doen, ze gaat met pensioen.

Speciaal hiervoor organiseert Mikado op 17 december een kinderreceptie. Alle kinderen en hun ouders die nu of vroeger bij haar in de groep hebben gezeten zijn bij deze hiervoor uitgenodigd.

Bijna 25 jaar geleden begon peuterjuf Hermien op peuterspeelzaal De Toverdoos, om daarna door heel Westervoort op diverse andere speelzalen haar betrokkenheid en creativiteit te delen met collega’s, peuters en ouders. De groepen waren in de begintijd veel groter. Dat maakte dat er vooral een groepsprogramma gedraaid werd. Alle kinderen namen tegelijkertijd deel aan activiteit. ” We gingen met alle kinderen tegelijk plakken of spelen. Nu is dit veel individueler of in kleine groepjes” volgens Hermien en dat geeft ook gelijk de grote verandering aan in die 25 jaar. “Door invoering van Startblokken is daar nog een extra diepgang in aangebracht, waardoor je een kind nog beter in beeld krijgt”.

Hermien vertelt ook na 25 jaar nog met veel enthousiasme over haar werk. De peuterleeftijd vindt ze een enorme leuke leeftijd omdat peuters heel spontaan reageren op wat er gebeurt op de speelzaal. Ze genieten van een eenvoudig spelletje en een ruzie wordt snel weer bijgelegd. “Wat je geeft krijg je ook weer terug”.
Wat niet veranderd is in die 25 jaar is de waardering die ze krijgt van ouders over haar werk. “Ouders zien wat je doet voor hun kind en welk inspanning je levert en dat geeft voldoening”

Ofschoon ze met pensioen gaat, is er voor haar nog geen plaats achter de geraniums. Ze blijft peutergymlessen geven voor Aldo. Dat heeft ze ooit opgestart en daar zal ze voorlopig nog haar creativiteit en speelsheid in kwijt kunnen.

De kinderreceptie vindt op 17 december plaats op peuterspeelzaal De Blokkendoos, in basisschool de Flierenfluiter, Vrouwenslag 64, Westervoort van 13.30 tot 15.00. Dus wilt u juffrouw Hermien gedag zeggen, kom dan zeker langs!