De Moes smaakt naar meer

11 december 2014 Uit Door Admin

Westervoort0031Westervoort – Op donderdag 11 december was het dan zo ver, voor de 18e keer werd het traditionele moes aete georganiseerd door de historische kring Westervoort.

Ieder jaar op de donderdag na pakjesavond vindt deze dialectavond onder het genot van moes (boerenkool) plaats. De tafels waren goed bezet en feestelijk gedekt. Volgens traditioneel geheim recept wordt de moes bij Zalencentrum Wieleman klaar gemaakt.

Het College van B en W was ook aanwezig om te genieten van een bord boerenkool met worst en genoten van een gezellige avond. Ook dit jaar stonden de moesaeters voor aanvang in de rij om een goede tafel te bemachtigen. Martin Wieleman verwelkomde iedereen waarna de gasten begonnen aan een bord boerenkool met worst, en ook dit jaar smaakte de moes naar meer.

video: Jan Smink