2e snelfietsroute door de Liemers

5 december 2014 Uit Door Admin

Planvorming SFR12Westervoort/Duiven/Zevenaar – De gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar hebben groen licht gegeven voor de aanleg van een tweede snelfietsroute in de Liemers.

Deze nieuwe snelfietsroute zal via de Zuidelijke Parallelweg richting de Liemersallee gaan lopen en dan via het geschilderde viaduct naar de rotonde op de Hamersestraat en daarna achter huize Hamerden richting de Rivierweg. Ter hoogte van de Liander zal de snelfietsroute een oversteek krijgen, waarschijnlijk door middel van een fietsbrug. Daarna zal het tracé langs de A12 richting Zevenaar komen te lopen.

Door een toename van 1400 tot  1800 nieuwe arbeidsplaatsen op Centerpoort bij de bedrijven Liander en de Media Markt en ook 2700 nieuwe arbeidsplaatsen op industrieterrein 7Poort in Zevenaar wordt dit een hele snelle verbinding voor fietsers en bromfietsers.

De snelfietsroute komt er met het doel om mensen zoveel mogelijk te stimuleren om op de fiets naar het werk te gaan. De eerste snelfiestroute langs het spoor richting Zevenaar is inmiddels klaar.

Het project is van de Stadsregio Arnhem Nijmegen en zal ongeveer 9 miljoen euro gaan kosten, Westervoort, Duiven en Zevenaar zullen ook een gedeelte meebetalen. Het is nog niet bekend wanneer er begonnen wordt met de werkzaamheden aan de nieuwe snelfietsroute.

Planvorming SFR0