Westervoort krijgt zijn eigen glazen huis

21 november 2014 Uit Door Admin

ZanatepecWestervoort – Dit jaar zal Westervoort zijn eigen glazenhuis krijgen op Winkelcentrum De Wyborgh.

Enkele Westervoortse jongeren, zullen tijdens de Kerstmarkt hun intrek nemen in IJssalon Buongiorno, dat van vrijdagmiddag 19 december 12.00 uur tot zondagmiddag 12.00 uur als Glazenhuis zal dienen.

Het initiatief komt van zes jongeren van jongerencentrum Creon en De Beeldbuis die van plan zijn in februari 2015 af te reizen naar Mexico, Zanatepec, voor een uitwisselingsproject met jongeren daar. Om daar kennis op te doen en ook zal worden bekeken of ze daar een bijdrage kunnen leveren de bevolking te helpen bij het project Cecaci. Deze opgedane kennis en ervaring zal na de reis gedeeld worden met de Westervoortse jongeren in Nederland en met name in Westervoort en omgeving.

Dit zal worden ondersteund door het maken van een documentaire: “Mijn land, jouw land” en een voorlichtingsfilm. Aan de hand van verschillende acties, zal tijdens deze dagen geld opgehaald worden voor de bewoners van het dorpje Zanatepec in Mexico om dit project en met name de documentaire en film mede te financieren. Naast het draaien van muziek, zullen er verschillende gasten worden uitgenodigd en wordt er een veiling gehouden.

Luisteraars kunnen naar de studio bellen om een nummer aan te vragen en een donatie te doen. De muziek zal live te beluisteren zijn via www.debeeldbuis.tv.

Cecaci:
De doelstelling van het glazenhuis in Westervoort is dat er geld wordt opgehaald voor de jongeren in Zanatepec, Mexico. Mede door deze actie willen wij de jongeren daar een kans geven op een betere toekomst. Het onderwijs in Zanatepec is van matige kwaliteit en een groot aantal jongeren verlaat om diverse redenen de school vroegtijdig; na hun scholing is er geen werk of moeten ze hun ouders financieel bijspringen door (elders) te gaan werken. Om deze spiraal te doorbreken hebben een tiental moeders (de Mama’s van Cecaci) het plan gehad om “Cecaci” op te richten.
De doelstelling is om jongeren een vak te leren en mentaal bezig te houden.

Intercambio:
De bewoners van Zanatepec worden al vele jaren gesteund door Stichting Intercambio. Stichting Intercambio is een Westervoortse instelling dat al jaren een uitwisseling onderhoudt met de gemeenschap in en rond Zanatepec. In het verleden zijn over en weer bezoeken en ontmoetingen georganiseerd tussen Mexicanen van daar en Westervoorters. Een uitwisseling staat zo nu ook gepland voor 2015!