Gekleurde misdaad in Westervoort !

19 november 2014 Uit Door Admin

ScreenShot027Westervoort – Afgelopen maandag heeft Jonnie Mennings, eigenaar van de Jumbo in Westervoort een vreemde ontdekking gedaan.

Toen hij ‘s ochtends de winkel opende trof hij op de parkeerplaats verf-resten aan. De verfresten hadden een typische vorm. Het deed hem denken aan wat je wel eens ziet in politieseries: daar waar een slachtoffer heeft gelegen is de plek ook afgezet. Dat heeft Jonnie toen ook gelijk gedaan.

Op het parkeerterrein is het silhouet zichtbaar van een liggend persoon. Onduidelijk is of het een man of een vrouw betreft. Het silhouet is verf afgetekend. Binnen in de winkel is een tweede silhouet aangetroffen.

Mennings heeft de burgemeester van Westervoort, als hoofd van de politie verantwoordelijk voor de veiligheid van de burgers, gevraagd hier iets aan te doen. De burgemeester heeft de politie opdracht gegeven dit tot op de bodem uit te zoeken. Bij de brug richting Arnhem is een tweede silhouet gevonden. Maar ook bij het jongerencentrum CREON, de Nieuwhof en op de kleuterspeelplaats van de Montessorischool Westervoort zijn silhouetten aangetroffen. Agenten zijn polshoogte gaan nemen bij de Jumbo maar op de andere locaties. Ze hebben mensen van het rechercheteam meegenomen, de politie staat voor een raadsel.

Wat heeft er zich in de nacht van zondag 17 op maandag 18 november afgespeeld op de parkeerplaats van de Jumbo, Montessorischool Westervoort, CREON en de Nieuwhof?
Wie heeft hier iets verdachts gezien?

ScreenShot026Het vermoeden bestaat dat de gevonden silhouetten niet de enige zijn en daarom vraagt de burgemeester kinderen uit te kijken naar vergelijkbare tekeningen in het straatbeeld.

Voorlopig onderzoek van de politie heeft wel iets opgeleverd. Rondom de silhouetten ligt niet alleen verf maar werden ook meerdere pepernoten aangetroffen. Het vermoeden is dan ook dat dit met de intocht van sinterklaas te maken kan hebben. Daarnaast vermoedt de politie dat de verf afkomstig is uit de voorraadkast van CREON. Deze had verf ingeslagen voor de kidsparty in januari wanneer een collor party gehouden zou worden. Deze zal waarschijnlijk nu niet door kunnen gaan omdat de verf is gestolen en voor nieuwe verf geen geld beschikbaar is. De angst is nu dus niet alleen de collor party van CREON geen doorgang kan vinden maar dat ook de intocht van sinterklaas in gevaar is. De burgemeester wil dit uiteraard kost wat kost voorkomen!
Sinterklaas zal op 22 november in Westervoort aankomen. De burgemeester wil graag dat voor de dag van de intocht dit mysterie is opgelost.
Helpt u mee?
Wanneer u iets gezien heeft of iets weet wat te maken kan hebben met dit mysterie, laat het ons dan weten, of meld u op het gemeentehuis. Vraag naar de burgemeester.