Fietsbrug is geplaatst, Rivierweg weer open

14 november 2014 Uit Door Admin

K.B0167Westervoort – Vrijdag heeft aannemersbedrijf Damsteegt uit Meerkerk de nieuwe fietsbrug over de Rivierweg geplaatst.

De gele stalen brug met een totaalgewicht van 13 ton is in 3 delen geplaatst op de oude staanders van de oude brug. De oude brug uit 1983 was in zeer slechte staat, het wegdek was onderhevig aan betonrot en was daarom aan vervanging toe.

Omdat de brug onderdeel is van de snelfietsroute moest ook de breedte aangepast worden, dit was 3,5 en is nu 4 meter. Het wegdek is van kunststof met een antislip coating er op.

De Rivierweg is nu weer geopend voor het verkeer en ook de buslijnen rijden nu weer via de gebruikelijk route. De fietsbrug is nog niet in gebruik omdat er nog het een en ander afgewerkt moet worden. de verwachting is dat deze werkzaamheden op vrijdag 21 november voltooid zijn.

(Het is te hopen dat deze brug er langer dan 1 dag in blijft liggen, de vorige brug die in 1983 geplaatst was, is op diezelfde dag nog aan gort gereden door een kraanwagen en er werd toen 6 weken later weer een nieuwe geplaatst :))