Workshops silhouet-schilderij en naief schilderen

1 oktober 2014 Uit Door Admin

foto naief schilderenWestervoort – De Kreatieve Kring Westervoort biedt binnenkort twee verrassende eendaagse workshops aan, t.w. ‘Silhouet-schilderij’ op zaterdag 11 oktober en ‘Naïef schilderen’ op zaterdag 22 november, beide dagen van 10.00-16.30 uur.

Bij deze gezellige workshops, die gegeven worden in Kulturhus De Nieuwhof in Westervoort, zijn schildersdoeken, verf en alle verdere materialen aanwezig en wordt voor koffie, thee en een lunch gezorgd.

Bij de workshop Silhouet-schilderij maakt de cursist een schilderij met een persoonlijk tintje, geheel in eigen stijl, kleur en sfeer. Het kan gaan om het silhouet van de cursist zelf of van iemand anders. Alle denkbare materialen kunnen erin verwerkt worden, zoals glitters, bloemetjes, behang, stof, karton of touw en het is mogelijk om elementen van hobby of werk toe te passen.

Tijdens de workshop Naïef schilderen wordt aan de hand van schetsen een afbeelding op doek gemaakt, gevolgd door het ‘spel’ met kleuren, het contrasteren en tot slot de omlijning van de kleurvlakken, een effect dat de expressiviteit extra kracht geeft en beslist zorgt voor een succesvol schilderij.

Aanmelden is mogelijk tot een week voor aanvang van de workshops. Voor inschrijving en informatie kan contact worden opgenomen met Riky Rothengatter, tel. 026-3119659. Voor nadere informatie zie de website www.kreatievekringwestervoort.info.