1000 kilo aan doppen opgehaald voor KNGF Geleidehonden

1000 kilo aan doppen opgehaald voor KNGF Geleidehonden

8 december 2021 Uit Door Admin

Plastic doppen zijn geld waard! In samenwerking met Stichting GoClean De Liemers organiseren de gemeenten Duiven en Westervoort een doppenactie. Voor de ingeleverde kilo’s doppen krijgt KNGF Geleidehonden een vergoeding. Deze organisatie streeft ernaar om mensen met een beperking een fijner leven te geven met een speciaal opgeleide hond. De doppen worden gesorteerd door vrijwilligers en gerecycled. En dat heeft sinds augustus dus al zo’n 1000 kg aan doppen opgeleverd. Hiermee steunen inwoners niet alleen de opleiding van geleidehonden, ook het milieu. Inmiddels hebben alle inzamelacties in het land al tienduizenden euro’s opgeleverd.

Oproep aan inwoners

In totaliteit is er in de gemeenten Duiven en Westervoort al 1000 kg aan doppen ingeleverd. Dat is een mooi resultaat om tussentijds even bij stil te staan. En goed om te weten, de actie loopt nog. Gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken dus niet weg, maar lever ze in.

Doppen – alleen harde plastic doppen – inleveren kan bij:

•           Fruitkwekerij De Stokhorst in Groessen

•           De Ogtent in Duiven

•           Afvalaanbiedstation in Duiven

•           Jumbo in Westervoort

•           Kulturhus De Nieuwhof in Westervoort

Dank aan alle vrijwilligers
In samenwerking met Stichting GoClean De Liemers organiseren de gemeenten Duiven en Westervoort de doppenactie. Betrokken vanaf het eerste uur zijn Miranda en haar dochter Larissa. Niet alleen bij de opstart van de actie, ook nu. Ze zijn bezig met hun plan om bedrijven te benaderen met de vraag of ze ook doppen willen sparen.

Alex, de zwerfafvalburgemeester in de gemeenten Duiven en Westervoort, is trots op het resultaat tot nu toe. En hij draagt zelf ook een steentje bij door de doppen die hij vindt bij het zwerfafval rapen, te doneren. 

De afvalcoach leegt regelmatig de speciale doppenbakken. Vrijwilligers Annie en Jan doen de inzameling voor Gelderland. Ze halen de doppen op in Duiven en kijken ze goed na (halen doppen die er niet bij mogen, eruit). Daarna gaat de voorraad naar KNGF.