Kerstmarkt Westervoort


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Locatie: Dorpsplein

Westervoort – Op vrijdag 15 december a.s. van 16.00 tot 21.00 uur, vindt de kerstmarkt op het Dorpsplein in Westervoort plaats. Kerstmuziek, glühwein en de Kerstman zullen ook dit jaar niet ontbreken. De kerstmarkt wordt georganiseerd door vrijwilligers en ondersteund door de winkeliersvereniging de Wyborgh.

Wanneer de kerstmarkt begint om 16.00 uur, zal het Dorpsplein al helemaal zijn omgetoverd tot een prachtige kerstsetting met kersthutjes, omgeven door kerstbomen en gezellige verlichting. Bezoekers kunnen de hele avond door genieten van diverse optredens op een groot podium en er zal live-muziek worden gemaakt. Er zijn kraampjes met erwtensoep, oliebollen en koek en zopie voor de inwendige mens. De kinderen kunnen zich vermaken op een klimwand en er komt een centrale vuurplaats, waar marshmallows geroosterd kunnen worden.

Vanuit de protestantse gemeente wordt een herdertjestocht georganiseerd. Het lijkt op een speurtocht en gaat door een klein stukje van ons dorp, waarbij je het verhaal van Kerst niet alleen hoort, maar vooral beleeft! De start is vanaf de kraam van de kerk op de kerstmarkt, ieder half uur van 18.00-19.30 uur. De kinderen mogen verkleed komen als herder, schaap of engel. Mis het niet!

Tot 21.00 uur zijn er diverse kraampjes van winkeliers, verenigingen en particulieren, waar je lekkernijen kunt proeven en allerhande spulletjes kunt kopen in kerstsfeer. Tevens blijven de winkels van de Wyborgh tot 21.00 uur open. Vanaf 21.00 uur tot middernacht kan er in Miniresto La Promenade op het Dorpsplein een kerstborrel gedronken worden. Hierbij is iedereen van harte welkom.

Om van de kerstmarkt een succes te maken werken mee:
Scouting Westervoort, winkeliersvereniging De Wyborgh, CV de Dolbotters, OBKoper, Drumfanfare Liberté, Kulturhus Creon, Balletschool Blanche, Go Diva Dance, Aldo Dansafdeling, Popkoor Repeat, Vrouwenkoor Colours, Smartlappenkoor de Liemers, Bisselink Kerstbomen, Gemeente Westervoort en vrijwilligers.

Previous post

Winterconcert Stichting Vrienden van de Werenfriedkerk

Next post

Concert van Russisch koor Neva-ensemble in de St.Werenfriduskerk