Help mee om de droom van DreaMS te verwezenlijken

Help mee om de droom van DreaMS te verwezenlijken

5 juli 2018 Uit Door Admin

Westervoort – Het leven van de 15- jarige Romy en dat van haar familie en vrienden veranderde begin 2017 drastisch, er werd Multiple sclerose bij haar geconstateerd, nu heeft haar vader een stichting in het leven geroepen, de stichting “DreaMS”.

Multiple sclerose (MS) is een chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel. Anders dan vaak gedacht wordt, is multiple sclerose dus geen spierziekte. Bij MS gaat het isolerende laagje rondom de zenuwbanen (de myelineschede) langzaam stuk. Daardoor kunnen de zenuwprikkels niet meer goed geleid worden door de zenuwbanen. Veel voorkomende klachten zijn vermoeidheid, krachtverlies en pijnlijke ledematen. MS bij kinderen is erg zeldzaam, jaarlijks krijgen 10 tot 15 kinderen in heel Nederland deze diagnose.

Na diverse onderzoeken en scans heeft Romy medicijnen gekregen waar ze eerder zieker van werd dan beter,  na een maand of 6 is besloten om te stoppen met de medicijnen en hierna knapte ze weer op. Inmiddels heeft Romy, ondanks haar ziekte, toch haar eindexamen succesvol afgerond en is ze gestart met een revalidatietraject bij revalidatiecentrum Klimmendaal en dat gaat best goed, aldus haar vader. 

De vader van Romy, Patrick Gal, heeft samen met Pascal Zweers, de vader van Romy’s hartsvriendin Fenna, en Mireille de Waij de Stichting DreaMS opgericht, omdat ze samen een droom hebben, het voorkomen en uiteindelijk genezen van kinderMS!

De vaders willen geld gaan inzamelen voor de bestrijding van kinder-MS en willen dat gaan doen met acties zoals de Alpe d’Huzes. Het ingezamelde geld gaat onder andere naar het Erasmus MC, de neurologen steunen Proud Kids, dat onderzoek doet naar de aantasting van het auto-immuunsysteem.’ Ook gaan ze werken aan een evenement dat ze volgend jaar willen organiseren.

Wil je deze stichting ook steunen ? kijk dan eens op http://www.stichtingdreams.nl en help deze droom te verwezenlijken.