Westervoort volop in de weer met NLdoet

Westervoort volop in de weer met NLdoet

11 maart 2018 Uit Door Admin

Westervoort – Veel vrijwilligers en wijkraden in Westervoort hebben vrijdag en zaterdag de handen uit de mouwen gestoken voor NLDoet, de jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds.

De vrijwilligers en de wijkraden waren op beide dagen druk met verschillende klussen. Op de Schans is de rustplaats op de dijk opgeknapt, de banken en prullenbakken zijn geschilderd. Op de Wilgenpas zijn het Goed voor elkaar team, Mikado, Kulturhus, en het Montessori kindcentrum met de bewoners wezen wandelen.

Op de Broeklanden heeft de wijkraad Broeklanden samen met vrijwilligers de stormschade hersteld bij het groenteplein. In de wijk Steenderens werden nieuwe Hanging Baskets en ophanghaken voor afvalzakken geplaatst en onderhouden.

Bij de moestuin van inloophuis de Herberg is het terrein gereed gemaakt voor de bouw van een geschonken kweekkas, en is het eerste gedeelte al gebouwd, voor de moestuin en de kweekkas zijn de vrijwilligers nog op zoek naar tuingereedschap, schepjes, potjes of andere zaken. Heeft u nog spullen staan die hier gebruikt kunnen worden? breng deze spullen dan naar inloophuis De Herberg aan de Dorpstraat 109.

Bij KV Wesstar is de boel ook weer onder handen genomen, het clubgebouw, het korfbalmateriaal en het terrein hebben een opknapbeurt gehad. Op de Lange Maat heeft de wijkraad, samen met jongeren van de Creon een wilgenhut gebouwd in de speeltuin. Bij sportclub Westervoort zijn de kleedkamers opgeknapt en bij de St. Jorisburcht werden klusjes in en om het pand gedaan.

NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen in Nederland om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Hier een impressie: