Denk mee over buiten spelen en bewegen in Westervoort

Denk mee over buiten spelen en bewegen in Westervoort

28 februari 2018 Uit Door Admin

De gemeente Westervoort vindt het belangrijk dat de openbare ruimte uitnodigt tot spelen & bewegen én dat er voldoende en goede speelgelegenheden zijn. Voor het opstellen van het nieuwe speelruimteplan doet de gemeente daarom graag onderzoek onder gebruikers. Kinderen, jongeren, (gast-)ouders, (buurt-)bewoners, opa’s en oma’s kunnen hun mening en wensen voor verbetering aangeven. Dat kan onder andere via de vragenlijst op www.speelplan.nl/westervoort.

Uitgebreid onderzoek
Bureau Speelplan doet in het eerste kwartaal van 2018 in opdracht van de gemeente onderzoek naar de openbare ruimte, de speelvoorzieningen en de ervaringen van inwoners:

  • via een online vragenlijst: speelplan.nl/westervoort
    (invullen duurt ongeveer vijf minuten, kan anoniem en is mogelijk tot eind maart),
  • door samen met basisschoolleerlingen speelplaatsen te bezoeken en
  • in overleg met jongeren te gaan.

Het doel van het onderzoek is om in kaart te brengen hoe de openbare ruimte/de voorzieningen nu wordt/worden gebruikt voor spelen & bewegen. En om te kijken waar het misschien beter of anders kan. De onderzoeksresultaten zijn input voor het nieuwe gemeentelijke speelruimteplan, dat in 2018 wordt opgesteld.