Denk mee over buiten spelen en bewegen in Westervoort

De gemeente Westervoort vindt het belangrijk dat de openbare ruimte uitnodigt tot spelen & bewegen én dat er voldoende en goede speelgelegenheden zijn. Voor het opstellen van het nieuwe speelruimteplan doet de gemeente daarom graag onderzoek onder gebruikers. Kinderen, jongeren, (gast-)ouders, (buurt-)bewoners, opa’s en oma’s kunnen hun mening en wensen voor verbetering aangeven. Dat kan onder andere via de vragenlijst op www.speelplan.nl/westervoort.

Uitgebreid onderzoek
Bureau Speelplan doet in het eerste kwartaal van 2018 in opdracht van de gemeente onderzoek naar de openbare ruimte, de speelvoorzieningen en de ervaringen van inwoners:

  • via een online vragenlijst: speelplan.nl/westervoort
    (invullen duurt ongeveer vijf minuten, kan anoniem en is mogelijk tot eind maart),
  • door samen met basisschoolleerlingen speelplaatsen te bezoeken en
  • in overleg met jongeren te gaan.

Het doel van het onderzoek is om in kaart te brengen hoe de openbare ruimte/de voorzieningen nu wordt/worden gebruikt voor spelen & bewegen. En om te kijken waar het misschien beter of anders kan. De onderzoeksresultaten zijn input voor het nieuwe gemeentelijke speelruimteplan, dat in 2018 wordt opgesteld.