Monique Abbink lijsttrekker D66

Monique Abbink lijsttrekker D66

10 februari 2018 Uit Door Admin

Westervoort – Voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen hebben de leden van D66 Westervoort Monique Abbink opnieuw gekozen als lijsttrekker en de volgorde van de kandidatenlijst bepaald.

De lijst bestaat uit 8 kandidaten, op de tweede plek staat Patty Sterenberg, drie Linda van Minnen en op de vierde plaats Hans Sluiter. De afgelopen vier jaar heeft Monique als voorzitter samen met de fractie en D66 wethouder Hans Sluiter mooie resultaten behaald voor onze gemeente Westervoort. Voorbeelden hiervan zijn de winkelopenstelling op zondag, opzetten Deltahuis (waarin inwoners van Westervoort individuele begeleiding krijgen naar werk), revitalisering van het Ambacht en de duurzaamheidslening voor onder andere zonnepanelen.

Monique Abbink vertelt over haar speerpunten:
“Ik ben blij met het programma, dat we met een groot deel van de D66 leden hebben gemaakt. Hoofdthema’s voor mij hierin zijn:
Goed wonen. Ik vind het belangrijk dat onze gemeente leefbaar blijft. Ik bedoel daarmee dat we een winkelcentrum hebben met voldoende aanbod, zonder veel leegstand; dat de wijken er verzorgd uitzien en dat we woningen hebben die aantrekkelijk zijn voor jonge gezinnen en ouderen!

Goed werk
Het is belangrijk dat inwoners van Westervoort hun eigen regie kunnen nemen. De gemeente faciliteert dit onder andere door het Deltahuis, zodat iedereen de kans krijgt om mee te doen in de samenleving.

Goed klimaat.
Als D66’er streef ik naar een energie neutrale leefomgeving. Om dit te bereiken wil D66 Westervoort dat Westervoort een heldere visie gaat ontwikkelen op welke wijze we die doelstelling willen bereiken. Ik zal daarom ook strijden voor een klimaatbeleid en de uitvoering daarvan.
Volgorde kandidaten:
1. Monique Abbink
2. Patty Sterenberg
3. Linda van Minnen
4. Hans Sluiter
5. Hennie Stempher
6. Herman Veraart
7. Henk Sanders
8. Hans Lamers