Sjors Sportief en Sjors Creatief van start in Westervoort

Sjors Sportief en Sjors Creatief van start in Westervoort

5 februari 2018 Uit Door Admin

Westervoort – Alle kinderen uit het basisonderwijs uit gemeente Westervoort ontvangen binnenkort het Sjors Sportief/Creatief boekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente! Inschrijving start op 14 februari.

Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 schrijven zich vanaf 14 februari in voor activiteiten via www.sjorssportief.nl. Tot die tijd is op deze website is al van alles te beleven.

Voldoende keus voor sportievelingen en crea-bea’s
Kinderen uit de gemeente Westervoort maken kennis met meer dan 50 sportieve en creatieve activiteiten. De basisschoolleerlingen nemen deel aan sporten zoals, atletiek, badminton, dansen, lasergamen, tafeltennis, scouting en tennis. Ook aan de creatieve leerlingen is gedacht, denk hierbij aan muziek maken, tekenen en schilderen, taart maken en knutselen. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Het hele jaar door kunnen kinderen zich inschrijven voor en deelnemen aan activiteiten.

Gemeentelijk sportbeleid
Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sportbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente Westervoort hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 80 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

Inschrijven
Kinderen kunnen zich vanaf donderdag 8 februari gaan inschrijven voor de sportieve- of creatieve kennismakingsactiviteiten. Dit kunnen ze doen door naar de website www.sjorssportief.nl te gaan. Hier kan een keuze gemaakt worden tussen Sjors Sportief en Sjors Creatief en de bijbehorende activiteit. Inschrijven kan alleen via de website. Van kinderen die ingeschreven zijn, wordt verwacht dat ze ook daadwerkelijk aanwezig zijn als de activiteit begint.

Aankomende woensdag zal het Beweegteam op Sportieve wijze “Sjors” openen op het dorpsplein. Vanaf 13.00 tot 14.00 zijn er diverse sportieve activiteiten voor jong en oud! Ben jij er ook bij?