Hoge waterstanden rivieren

Hoge waterstanden rivieren

5 januari 2018 Uit Door Admin

Westervoort – Rivierwater vanuit Duitsland zorgt voor hoge waterstanden op de Rijn en IJssel. Omdat de waterstand bij Lobith de 13 meter boven NAP heeft overschreden verscherpt Waterschap Rijn en IJssel het toezicht op de waterkeringen in het beheergebied en neemt indien nodig aanvullende maatregelen. Grote knelpunten zijn er echter niet. De hoogste waterstanden zullen naar verwachting volgende week dinsdag worden bereikt.

DijkinspectiesVanwege de hoge waterstanden voert het waterschap vanaf dit weekend extra dijkinspecties uit. Op sommige plaatsen is kwelwater naast de dijken zichtbaar. Door het hoogteverschil met laaggelegen gebieden komt kwelwater onder de dijken door. Dit is een bekend en normaal verschijnsel bij hoogwater op de rivieren.

Looveer
Het Looveer tussen Loo en Huissen is uit de vaart in verband met de hoge waterstand. De pont kan nog wel eens een week aan de kant liggen want er is nog meer water op komst. Het Looveer heeft een SMS service voor klanten. Dus als je op de hoogte wilt blijven kun je je mobiel nummer Invullen op de site van Looveer. (http://looveer.nl/) Dan krijg je gratis een bericht als de pont weer gaat varen. Het veer bij Pannerden vaart de normale dienstregeling ondanks de (verwachte) hoge waterstand van 15.5 meter. Zodra de stand rond 16.5 meter is zal die wel uit de vaart gehaald worden.