Krachtige aanpak illegale handel in drugs

Krachtige aanpak illegale handel in drugs

28 november 2017 Uit Door Admin

Westervoort – In de schuur van een woning in de wijk Hoogeind is recentelijk een hennepstekkerij met 520 hennepstekjes, 63 (moeder) hennepplanten en 675 mislukte hennepstekjes door de politie aangetroffen.

Alle hennepstekjes, -planten en apparatuur zijn door de politie in beslag genomen. Burgemeester Van Hout legt op grond van zijn Beleidsregels artikel 13b van de Opiumwet gemeente Westervoort 2017 vanaf nu een maatregel op. Dit houdt in: een sluiting van de schuur voor vier weken.

“De gemeenten Duiven, Rijnwaarden Westervoort en Zevenaar staan samen met de politie voor een krachtige aanpak van de illegale handel in soft- en harddrugs. De vier Liemerse gemeenten treden hierin samen op en hanteren een uniform handhavingsbeleid. Handel in drugs in en vanuit woningen of bijbehorende erven en bedrijfspanden is vanuit het oogpunt van de openbare orde en het algemeen maatschappelijk belang volstrekt ontoelaatbaar”, aldus burgemeester van Hout.