Nieuws

Sinterklaas weer in Westervoort

Westervoort – Nadat Sinterklaas vorige week al met de boot in Dokkum gearriveerd was uit het verre Spanje, stond zaterdag Westervoort op het programma. De plaats van aankomst in Westervoort was de Veerdam, Daar kwam de sint aan met zijn pieten met pakjesboot 8.

Al vroeg in de ochtend stonden heel veel kinderen met hun ouders en opa’s en oma’s op de Veerdam te wachten, Hier stond ook de pietenband die de kinderen voorafgaand aan de intocht in de Sinterklaasstemming brachten. De Sint werd verwelkomt door burgemeester Arend van Hout en Timo Riphagen waarna hij met zijn gevolg naar het Dorpsplein ging.

Dorpsplein
Op het Dorpsplein was het ook ontzettend druk en hier werd Sinterklaas hartelijk verwelkomd. Sinterklaas nam daarna het woord en sprak de kinderen toe. Hij zei blij te zijn weer in Westervoort te mogen verschijnen. Hij vond dat de meeste kinderen zich dit jaar weer goed en voorbeeldig gedragen hadden en raadde hen aan in de komende periode voorzichtig hun schoentjes te zetten. Sinterklaas kwam bijna handen tekort om alle kinderen van Westervoort, en in veel gevallen ook hun ouders, een hand te geven. Voor alle kinderen had hij een goed woord over en liet hij zich gewillig fotograferen voor het familiealbum.