Sinterklaas weer in Westervoort

Sinterklaas weer in Westervoort

26 november 2017 Uit Door Admin

Westervoort – Nadat Sinterklaas vorige week al met de boot in Dokkum gearriveerd was uit het verre Spanje, stond zaterdag Westervoort op het programma. De plaats van aankomst in Westervoort was de Veerdam, Daar kwam de sint aan met zijn pieten met pakjesboot 8.

Al vroeg in de ochtend stonden heel veel kinderen met hun ouders en opa’s en oma’s op de Veerdam te wachten, Hier stond ook de pietenband die de kinderen voorafgaand aan de intocht in de Sinterklaasstemming brachten. De Sint werd verwelkomt door burgemeester Arend van Hout en Timo Riphagen waarna hij met zijn gevolg naar het Dorpsplein ging.

Dorpsplein
Op het Dorpsplein was het ook ontzettend druk en hier werd Sinterklaas hartelijk verwelkomd. Sinterklaas nam daarna het woord en sprak de kinderen toe. Hij zei blij te zijn weer in Westervoort te mogen verschijnen. Hij vond dat de meeste kinderen zich dit jaar weer goed en voorbeeldig gedragen hadden en raadde hen aan in de komende periode voorzichtig hun schoentjes te zetten. Sinterklaas kwam bijna handen tekort om alle kinderen van Westervoort, en in veel gevallen ook hun ouders, een hand te geven. Voor alle kinderen had hij een goed woord over en liet hij zich gewillig fotograferen voor het familiealbum.


Muziek
Het rommelde wat betreffende de intocht van Sinterklaas, en dan met name om de muziek, er gebeurde in de voorafgaande week allemaal rare dingen in het dorp. Instrumenten en boekjes met Sinterklaasliedjes werden gevonden en ook was er geluidsoverlast op het winkelcentrum en bij de Jumbo. Toen Sinterklaas aankwam op het Dorpsplein, is de burgemeester naar Timo toegesneld en zei tegen hem, een Sinterklaasfeest zonder muziek, dat bestaat toch niet. Daar konden uiteindelijk ook de boze buren zich in vinden dus het feest ging door met veel muziek en optredens van Go Diva.

Nieuwhof
Na een rondgang door winkelcentrum De Wyborgh, waar iedereen die dat wilde Sinterklaas persoonlijk de hand kon schudden, ging de sint naar de Nieuwhof . Bij de Nieuwhof waren er heel veel activiteiten georganiseerd door studenten en de vrijwilligers van de Creon en de Nieuwhof.  De Sint ging door met zijn rondgang tot het al schemerig begon te worden. Moe maar voldaan keerde Sinterklaas terug naar zijn geheim gehouden verblijfplaats. „Er is nog veel werk te verrichten voor mij en mijn Zwarte Pieten aldus Sinterklaas. Alle pakpieten zijn continu in de weer om alle cadeautjes in te pakken voor de schoentjes die de Westervoortse kindertjes gaan zetten. En geloof me maar dat dit een hele klus is.”