Nieuwe oplossingen voor gevaarlijk kruispunt

Westervoort – Er is een oplossing bedacht om de kruising Zuidelijke Parallelweg en de Dorpsplein veiliger te maken. Twee dubbele fietsdrempels en matrixborden met verlichting moeten een eind maken aan de gevaarlijke situatie op dat kruispunt.

De drempels worden op het fietspad aangebracht net zoals bij het geschilderde viaduct, en komen aan beide kanten van die dubbele drempels. Daardoor kunnen automobilisten makkelijker oversteken en afslaan. De lichten gaan knipperen als langzaam verkeer via het fietspad de kruising nadert, zodat automobilisten extra worden gewaarschuwd. De ingreep gaat 80.000 euro kosten en wordt komend voorjaar uitgevoerd.

Westervoort houdt in de gaten of de ingreep afdoende is. Toch willen B en W een onderzoek laten doen naar ingrijpender maatregelen. Daar wil wethouder Boone ver in gaan, want hij vindt dat een fly-over of een tunnel voor fietsers ook bestudeerd moet worden, zo meldt de Gelderlander