Herfstconcert Stichting Vrienden van de Werenfriedkerk

Herfstconcert Stichting Vrienden van de Werenfriedkerk

10 november 2017 Uit Door Admin

Westervoort – Op zondagmiddag 19 november aanstaande organiseert de Stichting Vrienden van de Werenfriedkerk een concert in de sfeervolle Werenfriedkerk, Dorpstraat 61 in Westervoort.

Dit is het tweede concert in de reeks van culturele middagen en avonden die de vriendenstichting organiseert. De vriendenstichting heeft als doel het historisch kerkgebouw een prominentere plek te geven in de Westervoortse gemeenschap door het organiseren van concerten, van klassiek tot pop, met daarbij ruime mogelijkheid voor ontmoeting. De stichting hoopt daarmee jaarlijks een financiële bijdrage te kunnen leveren aan de onderhoudskosten van het kerkgebouw. Op 16 juni jl. ging de concertreeks van start met een optreden van popkoor Repeat.

De muzikale invulling op 19 november is voor rekening van het koperensemble van de Westervoortse fanfare OBK. Fanfare OBK, Westervoorts’ oudste vereniging, is een fanfareorkest bestaande uit zo’n 40 muzikanten. Uit deze mooie fanfare is sinds een jaar ook een koperensemble gevormd, het OBKoperensemble. Een groep van zo’n 6 tot 9 jonge enthousiaste muzikanten die in verschillende samenstelling bij diverse gelegenheden optreedt. Van het opluisteren van bruiloftsplechtigheden tot het optreden als pietenband en van het begeleiden van kerkdiensten of het opluisteren van jubilea tot winkelopeningen etc., telkens met een ander muzikaal repertoire.

Het concert begint zondagmiddag 19 november om drie uur. Inloop vanaf halfdrie. De toegangsprijs is € 7,50 inclusief een kop koffie of thee, de kaarten zijn in de voorverkoop € 6,00. Inschrijven kan via e-mail vriendenstichting@werenfried.nl. Kaarten liggen dan bij aanvang klaar. Verder zijn kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar voor 6 euro per stuk bij Huis ter West, Zuidelijke Parallelweg 3, zalencentrum Wieleman, Dorpstraat 11 en Cigo Westervoort, Dorpsplein 32, en voorafgaand aan het concert in de Werenfriedkerk.

Voor en na het concert kunnen geïnteresseerden zich melden als Vriend van de Werenfriedkerk. Voor een jaarlijkse bijdrage van minimaal € 25,00 krijgen Vrienden flinke korting op de entreeprijzen van de concerten en kunnen zij rekenen op een jaarlijks cultureel uitje. Uiteraard kan aanmelding ook via het mailadres vriendenstichting@werenfried.nl