Sinterklaas komt 25 november per boot aan in Westervoort

Sinterklaas komt 25 november per boot aan in Westervoort

7 november 2017 Uit Door Admin

Westervoort – Zaterdag 25 november staat de intocht van Sinterklaas gepland in Westervoort. De Sint heeft laten weten dat hij dit jaar weer hoopt aan te komen per boot!

Sint heeft laten weten dat hij 11.30 uur met zijn gevolg van pieten en page voet aan wal zal zetten op de Veerdam. Hier kom je als je bij Wieleman de Dorpstraat verlaat richting de IJssel. Sinterklaas wordt opgewacht door een echte pietenband. Samen met de kinderen en de burgemeester zullen ze Sinterklaas weer met veel plezier binnenhalen.

Vanaf 12.15 is er een programma op het Dorpsplein waar de Sint na zijn aankomst op de Veerdam onder begeleiding van zijn page en pieten, fanfare en kinderen naar toe gaat. Op het plein komt het feest dan al flink op gang, dus dat staat garant voor een swingende start van de Sinterklaastijd in Westervoort! Op het plein is genoeg plaats voor de kleintjes, die mogen op het speciale kinder-VIP terras, net voor het podium, plaatsnemen. Papa’s en mama’s, die zijn lang genoeg, die mogen achter de hekken blijven.

Mooiste pietje of sinterklaasje?
Wie draagt de mooiste mijter of pietenpet? Uit alle verkleedde pietjes en sinterklaasjes zullen de pieten ook dit jaar twee kinderen kiezen die het mooist als piet en Sinterklaas verkleed zijn. Sinterklaas beloont hen dan met een prijsje.

Kleurwedstrijd
Ook dit jaar wordt weer een kleurwedstrijd georganiseerd. De kleurplaten zullen op de scholen en peuterspeelzalen worden uitgedeeld onder alle kinderen tot en met groep 4. Heb jij hem net gemist? Dan kun je er een ophalen bij CIGO of bij de Nieuwhof. Als kinderen met hun kleurplaat in de vorm van een vlag kans willen maken op een prijs moet hun ingekleurde vlag uiterlijk woensdag 22 november ingeleverd zijn bij CIGO op het dorpsplein. De k(l)eurpiet zal die nacht langskomen en beslissen wie er in de prijzen valt! De prijsuitreiking zelf vindt plaats bij aankomst op de Nieuwhof rond 14.00 uur.

Programma de Nieuwhof
Na het programma op het dorpsplein zal Sinterklaas nog een rondtocht maken in het winkelcentrum de Wyborgh. Hierna vertrekt Sinterklaas naar de Nieuwhof. In de Nieuwhof is een heel leuk en gratis programma voor de kinderen georganiseerd tussen 14.00 – 16.00 uur. Tijdens deze middag bruist het weer van Sinterklaaspret en we hebben zelfs gehoord dat het pepernoten gaat regenen. Aan de pietendans zal het in ieder geval niet liggen. Daarnaast zal een pieten freerunning worden georganiseerd maar ook kun je een schoentje knutselen, op de foto met zwartepiet, pepernoten en brood bakken.

Op de woensdagmiddagen 22 en 29 november worden steeds volop activiteiten georganiseerd voor de kinderen in de Nieuwhof. Kijk voor het volledige programma op www.denieuwhof.nl