Nieuws

Meer dan veertien autoinbraken in één week in Westervoort en Duiven

Westervoort/Duiven – Autoinbrekers hebben de afgelopen week meer dan veertien keer toegeslagen in Westervoort en Duiven.

In Westervoort was het in de nacht van donderdag op vrijdag raak, op de wijk de Leigraaf werd er uit een Volkswagen de navigatie en de airbags gestolen, bij een Audi die geparkeerd stond op de Brullenweide werd ook de navigatie en Airbag gestolen, en bij een auto die geparkeerd stond op de Mars/Hengmolen werd ook de airbags en navigatie ontvreemd. Op de Looyenland zijn er bij een auto de airbags gestolen.

In Duiven is het ook een aantal nachten raak, daar zijn al in totaal bij ongeveer 10 auto’s de airbags/navigatie eruit gehaald.

Op de Leigraaf heeft een bewoner in de nacht van woensdag op donderdag bijna iemand te pakken gehad, hij zat in de auto van de melder te kijken en de bewoner rende op de man af, daarbij rende hij weg met een zak vol spullen. De man had een witte pet op en een zwarte leren jas aan.

Het gaat met name om inbraken in auto’s van de VAG groep (Volkswagen, Audi, SEAT, SKODA). De dieven hebben het daarbij gemunt op de navigatiesystemen en de airbags uit de auto’s. De politie adviseert verdachte situaties te melden via 112. “Wat kunt u verder doen? Gebruik een speciale afsluitplaat voor auto’s van de VAG-groep”, is een advies van de politie. En wie dat kan wordt geadviseerd de auto binnen te zetten of anders in het licht plaatsen en vraag buren mee op te letten.

Previous post

Meer dan 500 kinderen kunnen kennismaken met Wsport dankzij AH Sportactie!

Next post

Liemerse Woonagenda 2017-2027 ondertekend

The Author

Admin