Nieuws

Sportclub Westervoort bestaat 80 jaar

Westervoort – Vandaag, 10 augustus 2017, is het zover, voetbalvereniging Sportclub Westervoort viert haar alweer 80-jarig bestaan.

Sportclub is in 1937 ontstaan uit een fusie van de toenmalige clubs DWSW en Westervoortse Boys. Men speelde o.a. op een veld aan de Veerdam, waar voor de wedstrijden eerst de koeien verwijderd moesten worden. Vanaf 1953 speelde men  op het beroemde veld aan de Rijksweg, bijgenaamd de Ponderosa, naar de in de jaren zestig beroemde t.v.-serie Bonanza.

In 1973 verhuisde men naar sportpark Naederhuyse, waar de club nog steeds speelt en een zeer gezond bestaan leidt. Op dit prachtige complex wordt in het weekend van 18 en 19 augustus het jubileum groots gevierd.

Op vrijdagavond wordt de aftrap verricht met de onthulling van een Wall of Fame voor de ereleden. Tevens wordt de gelegenheid aangegrepen om het aantal ereleden iets op te hogen. Daarna is het tijd voor een fantastische en vooral originele pubquiz. Wie beschikt over de beste algemene en voetbalkennis en kennis over Sportclub in het bijzonder? Hiervoor kunnen 20 teams van vijf tot zes personen zich inschrijven via: jubileum@scwestervoort.nl. Wees er snel bij, want vol is vol!

 

 

Zaterdag overdag komt de jeugd aan zijn trekken met het BASN BB Freestyle Event. Ook Vito, de Vitessemascotte, maakt zijn opwachting. Vito, die al sinds 1999 de mascotte van Vitesse is, komt zaterdag 19 augustus van 10:00 tot 11:00 uur . ’s Avonds is het tijd voor een groot feest voor alle (oud-)leden met muziek van BackRowXL. Tot slot kan men gedurende het hele weekend de tentoonstelling 80 jaar Sc. Westervoort bezoeken met prachtige foto’s en herinneringen aan de kleurrijke Sportclubhistorie.

Het gehele programma kan men terugvinden op de site van Sportclub: www.scwestervoort.nl De jubileumcommissie hoopt en verwacht de leden in groten getale te mogen ontvangen.

Previous post

Living Statues Plein tijdens de zomerfair

Next post

Westervoort LIVE weer met ‘het grootste café van de Liemers’

The Author

Admin