Nieuws

Tentoonstelling Roemeens Orthodoxe Kerk in de Protestantse Kerk

Westervoort – Sinds begin dit jaar maakt de Roemeens Orthodoxe Kerk voor haar vieringen gebruik van de Protestantse Kerk aan de Dorpstraat in Westervoort. Diverse mensen vroegen zich af wat de vieringen precies inhouden, hoe men die vieringen vorm geeft en waar de Roemeens Orthodoxe Kerk voor staat. Daarom komt er een tentoonstelling waar hopelijk de vragen beantwoord kunnen worden.

Op de tentoonstelling zullen materialen te zien zijn die beschikbaar zijn gesteld door het klooster in Hemelum (Friesland), waaronder iconen van de heiligen en liturgische kleding voor verschillende momenten in het kerkelijk jaar. Verder is er fotomateriaal over de Arnhemse parochie te zien, de website van de Parochie in Arnhem kan worden bekeken en er wordt een beamerpresentatie van liturgische momenten getoond. Daarnaast vindt u er boeken en foldermateriaal. Ds. Arjen Hiemstra zal enkele parochianen interviewen over wie ze zijn. Die interviews kunnen gelezen worden tijdens de tentoonstelling.

Tijdens de tentoonstelling zal enkele malen het koor van de Arnhemse parochie (soms Nederlandstalige) liederen uit de Orthodoxe liturgie zingen. Vader Jewsewi van het klooster in Hemelum komt een weekeinde iets vertellen over de Orthodoxe Kerken en een Iconenschilder demonstreert het schilderen van Iconen. U leest het, voldoende om meer te weten te komen over Roemeens Orthodoxe kerk.

Op zaterdag 5 augustus komt Iconenschilder Smeranda Bubberman • Op zaterdag 12 augustus klinken er Roemeens Orthodoxe gezangen • Ds. Arjen Hiemstra heeft enkele mensen van de Roemeense parochie geïnterviewd. Die interviews kunt u lezen op de tentoonstelling.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken en in de periode van 29 juli tot en met 24 augustus, geopend op dinsdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 uur tot 16.30 uur. Op 25 augustus tot 21.00 uur.

De tentoonstelling is gratis. Een vrijwillige bijdrage in de bestrijding van de onkosten wordt wel erg op prijs gesteld. In de kerk staat daarvoor een collectebus.

Previous post

Ierse Travellers actief in Westervoort

Next post

Wim Koenen stopt na 25 jaar met MusicShop Wyborgh

The Author

Admin