Nieuws

Ierse Travellers actief in Westervoort

Westervoort – De politie waarschuwt voor Ierse klusjesmannen in Westervoort. Deze zogeheten ‘Irish travellers’ zijn oplichters en proberen op intimiderende wijze veel geld los te krijgen voor een klus.

Vandaag waren de klusjesmannen actief in Westervoort, ze bieden op een intimiderende wijze aan om klusjes aan je woning of tuin te doen en laten je achteraf heel veel geld betalen voor het gedane werk.

Politie machteloos

De moeilijkheid met deze Ierse klusjesmannen is dat de politie weinig tegen hen kan ondernemen. Immers maken goedgelovige mensen aan de deur mondeling afspraken om de werkzaamheden te laten verrichten. Werkzaamheden die weliswaar matig tot slecht worden uitgevoerd, maar die geen aanleiding vormen voor politie-ingrijpen.

Intimidatie en afpersing
Dit wordt anders wanneer intimidatie en afpersing aan de orde komen. Hiervan is veelvuldig sprake en in die gevallen dient iemand te allen tijde de politie te bellen.

Gerenommeerde bedrijven

De politie adviseert niet in zee te gaan met mensen die ongevraagd aan uw deur komen. Hebt u werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden? Zoek dan zelf een persoon of bedrijf waaraan u het werk gunt en maak goede schriftelijke afspraken over de omvang, kwaliteit en de prijs van het werk.

Previous post

Vrouw bestolen van 750 euro na diefstal bankpasje

Next post

Tentoonstelling Roemeens Orthodoxe Kerk in de Protestantse Kerk

The Author

Admin